Салата од кисела Зелка

Салата од кисела Зелка токму во зимските денови кога нема доволно свежо овошје ви дава на вашиот организам доволно Ц витамин

Состојки

  • 1 главица Кисела Зелка
  • Масло
  • Пипер

Начин на Приготвување

  1. Најпрво главицата од киселата зелка штом ја извадите од бурето оставете ја да се исцеди
  2. Пред да ја пресечете попола измијте ја со ладна вода.
  3. Преполовената Зелка сечете го но не на многу ситни резови и оставете го да се исцеди 
  4. Посипајте ја зелката со масло и промешајте па одозгора сипајте го Пипер но внимавајте да нема многу.

  5. Оваа салата може да се служи со секави варива а и како мезе