Пет Македонски Рецепти како да припремите Компири

Познато е дека во Македонија многу омилени се јадења со Компири па затоа еве овде неколку начини како да припремите компири

Начин на Приготвување

 1. Компир Манџа со Телешко Месо е многу застапена на нашите трпези во Македонија па еве еден од најстарите рецепти од оваа Манџа за младите нови домакинки.

  http://adiblogmk.com/kompir-mandza-so-telesko-meso/

 2. Мусака од Компири Еве еден едноставен брз рецепт за мусака и многу укусен.Инаку кај нас во Македонија Мусаката е многу сакана и често на трпезата.

  http://adiblogmk.com/musaka-od-kompiri

 3. Компири со мелено Месо многу убава идеа

  http://adiblogmk.com/kompiri-so-meleno-meso

 4. Јунешко Мелено Месо со Компири и Јогурт

  http://adiblogmk.com/junesko-meleno-meso-so-kompiri-i-jogurt

 5. Печени Пиперки полнети со Компир

  http://adiblogmk.com/печени-пиперки-полнети-со-компир